We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Mactans (Compilation)

by Latrodectus

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR

     

1.
2.
Hogy továbbállnak újra egyszer, pillantásom előreküldve, kezem árvultan emelem fel, s kereslek, feléd menekülve, kinek mélyes mélyen szívemben emeltem szent oltárokat, hogy hangodat újra halljam, szólítson engem. S izzik rajtuk: Az ismeretlen istennek! - ez, mélyen bevésve. Övé vagyok, bár latrok seregébe tartozom most is mind e percben: övé - és érzem kötelékem, mely harc közben lehúz, lefog, s megfuthatok, mégis őt szolgálom egészen. Úgy ismernélek, Ismeretlen! Téged, mélyen lelkembe nyúlva, életem, mint viharzás, összedúlva, Megfoghatatlan, Rokonom benn! Úgy ismernélek, szolga lényed." Sötét éjben találtam rá újra, a legcsöndesebb óra menedéke őrzi titkát a fekete istenségnek. Félelem járta át testem, a titkok őrzőjének testét... Én vagyok a legcsöndesebb óra... Bennem egyesül ki nem mondott rettegés És a legmélyebb mélység Én vagyok, ki árnyékban született Egy sötét világban, melyet saját kezünkkel pusztítunk, mint legősibb ellenségünket. Bennem egyesül sötétség és fény Én vagyok Ki most is rohasztja az élet fájának gyümölcsét Van aki fél a haláltól és van aki várja Van aki retteg az ismeretlentől S van ki képtelen elfojtani kíváncsiságát Sebek, melyek lelkemben estek S az érzelmek lassan kivesznek Fájdalom az úr, gyötrő kínok mindenütt Temetői hangulat... Éjszaka van, hűvös, gyilkos éjszaka Az élet egy utazás a pusztulásba...
3.
Álruhás 06:22
Áldozatát felszenteli végzete Egy halott elme halott világ-képzete Szülemény, s ahogy jött, tűnik semmibe Körforgását végezve áll odébb, s ér ide Ide, hol a világnak széle áll A semmibe lábát lógatja, s alászáll A folyó, melynek evilági egy partja A semmi, s ennek árnyéka tartja S eltakarja fátylát, ne lássák, ő átlát A félhomályon, melyet e hazug lepel Kínok árán teremt, de mit sem ér vele Hisz egykor úgyis a semmibe vész... S az éjből felhangzik a népek sikolya Egymásnak ereszti őket fenevad őrzője, Az álruhás, maszkabálba igyekvő űr Melyen ki átlát, csupán egy vele, halott...
4.
"Megismerem a sorsom. Rajta! Kész vagyok. Íme elkezdődék utolsó magánosságom!" Halálos pillantás juttatott a legfeketébb égbe, felőrlődött minden fájdalom... Láttam, ahogy elhaladok az élet oldalán: magam mögött hagyok mindent... Éreztem a szabadság legvégső pillanatát, hallottam a sötétség tengerének áradatát... Vérző zuhatag emelt a magasba, a kínok belső tudatának álomképébe... Nyugalmat teremt a fájdalmak vágy, kívántam a szenvedés felé vezető út végét... Feledni képtelenség a gyötrelem emelkedő erejének csúcsra törését... "Óh, ez a fekete, szomorú tenger itt alattam. Óh, ez a fekete, éjjeli borús kedv! Óh, sors és tenger! Íme hozzátok kell leszállanom!" "Nem a magasság: a lejtő a borzasztó. A lejtő, melyen a szem lefelé zuhan és a kéz fölfelé nyúl." "Az, az az én lejtőm és az én veszedelmem, hogy szemem a magasságba zuhan, kezem pedig a mélységbe szeretne kapaszkodni és reá támaszkodni." "Tőletek akar hitet meríteni önmaga iránt; pillantástokból táplálkozik, kezetekből faldossa a dicséretet." "És lepelben akarok köztetek ülni magam is, hogy titeket és magamat félreismerjelek: mert ez utolsó emberi bölcsességem." "Szívemben ezt határozván: szállék tengeren túlra, Óh, ifjúságom látományai és jelenései! Óh, ti a szeretet megannyi pillantása, Óh, ti isteni szempillanatok! Mi hamar haltatok el számomra! Ma már mint halottaimról emlékezem rólatok!" "Te benned él még ifjúságom megváltatlanja is, és mint élet, mint ifjúság ülsz itt reménykedve sárga síromladékokon. Igen, még minden sír szétrombolója vagy nékem: légy üdvöz, akaratom! És csak ahol sír vagyon, vagyon föltámadás is." "Legmagasabb hegyem előtt állok és leghosszabb vándorlásom előtt: ezért még mélyebbre kell szállnom, mint valaha. - mélyebbre a fájdalomba, mint valaha, bele egészen a legfeketébb hullámáig! Így kívánja sorsom: Rajta! Kész vagyok."
5.
Elhagyatva 03:37
6.
Te Satanum I 04:15
7.

about

Description: "Demo compilation by Latrodectus, a band existed around 2005. Forged from intolerant approach and the legacy of Nietzsche. All raw draft recordings, remixed and remastered, on one release. A Hungarian Black Metal artifact."

Track 1 is a re-recording from 2008.
Track 2-4 are from "Fekete özvegy" demo (2005).
Track 5-7 are from "Te Satanum" demo (2006).

Contains previously unpublished material exclusively.
Released digitally by Spiritside Productions 2018.

credits

released July 5, 2018

Line-up:
Desecrator - vocals
Zarathustra (Immoralist) - instruments

Music and lyrics by Zarathustra.
Lyrical quotes from F. Nietzsche.

Recorded between 2005-2008.
Post-produced and remastered in 2018.

license

all rights reserved

tags

about

Spiritside Productions Budapest, Hungary

See the way out?

Management, record label and occasional booking agency.

Established in 2016 as a support for a closed community of artists, for their truth to be spread into the outer world by publishing their music and distributing related discographies.

Regardless of any specified genre, the organization primarily stands for acts taking part in the deliberated withstand for non-existence.
... more

contact / help

Contact Spiritside Productions

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Mactans (Compilation), you may also like: